„Електрични прстени за лизгање“ наспроти „ротирачки електрични конектори“

Кога купувачите избираат прстен за лизгање кој бара голема брзина на работа, пренос на голема струја и долг животен век, тие почесто избираат прстен за лизгање на жива, исто така наречен ротирачки електричен конектор или прстен за лизгање без четки. Ротирачкиот електричен конектор ја извршува истата функција за пренос како и прстенот за лизгање на четката, но користи единствен принцип на дизајн за разлика од лизгачкиот контакт на четката на лизгачкиот прстен, неговата врска се прави преку базен течен метал молекуларно врзан за контактот. Само затоа што патеката на спроводливост е течен метал кој е молекуларно врзан за контактите, ротирачкиот електричен конектор може да обезбеди врска со помал отпор и помала електрична бучава без никакво абење и одржување.

Ротирачкиот електричен приклучок/ прстен за лизгање на жива има супериорни перформанси во споредба со конвенционалниот електричен прстен за лизгање на четката. Тоа е најдоброто решение за пренос на сигнали и податоци за голема брзина со голема брзина, како што се машини за заварување, машини за пакување, загреани ролки, полупроводнички производи, текстилна опрема, опрема за хигиенски производи и термопарови. Но, неговата примена има повеќе ограничувања. Сите знаеме дека прстенот за лизгање на жива не може да се користи во машини за храна од безбедносни причини. Но, поважно е дека прстенот на лизгање на жива не може да пренесе сигнал со висока фреквенција, многу клиенти не го знаат тоа. Се сретнавме со некои клиенти кои купија прстени за лизгање без четки, кои се користат за решавање на етернет конекции, кога прстените не функционираа, мислеа дека тоа е проблем со квалитетот и бараа нови добавувачи на прстени за лизгање, но всушност тоа не беше проблем со квалитетот, Прстенот за лизгање на Меркур не е добро решение за пренос на Етернет. Се разбира, ротирачки електричен конектор е надвор од прашање за пренос на моќност, исто така, има многу подобри перформанси за пренос на сигнали со ниска фреквенција од нормалниот проводен лизгачки прстен, може да обезбеди стабилна моќност и пренос на сигнали со ниска фреквенција под работна спроводливост со најниска електрична енергија бучава и подолг животен век.

AOOD нуди и електрични лизгачки прстени и ротирачки електрични конектори, струја на еднополен ротирачки електричен конектор до 7500А. Врз основа на одличните перформанси и поевтината цена, прстените за лизгање без четки AOOD често се користат за замена на ротациони електрични конектори за меркатока.


Време на објавување: 11 јануари 2020 година